Wie we zijnAmsterdams productiebedrijf van hoogwaardige documentaires KeyDocs - eind 2009 opgericht door producenten Janneke Doolaard, Hanneke Niens & Hans de Wolf - werkt samen met de Nederlandse fondsen en Publieke Omroepen, maar ook met gerenommeerde buitenlandse producenten, fondsen en omroepen, zoals HBO, ITVS, Sundance Institute, Royal Film Commission of Jordan, Enjaaz (Dubai) en het VAF.

Met uiteenlopende publieke successen, zoals de Kristallen Film status voor Erbarme Dich (Ramon Gieling), de Eurekaprijs 2015 en Prix Grand Écran (PariScience) en de Palmarès voor A-festival hit Ik ben Alice (Sander Burger) en de bioscooprelease en IDFA deelname van Becoming Zlatan (Magnus en Fredrik Gertten). Eén van de eerste filmreleases This is My Picture when I was dead (Mahmoud al Massad) won diverse prijzen waaronder Beste Documentaire Dubai International Film Festival. Paradijsbestormers (Floor van der Meulen) - genomineerd voor de TV Beelden 2015 en andere KeyDocs-documentaires, waaronder De man met 100 kinderen (Vuk Janić) en de Teledoc De Sekspolitie, werden aangekocht door de Europese TV stations, Al Jazeera, RTHK (China) en HBO.

Onder leiding van Janneke Doolaard staat bij KeyDocs de visie van de filmmaker centraal. Janneke is lid van Documentaire Producenten Nederland (DPN), DAFF en maakt deel uit van het Europese producenten netwerk EAVE, de European Film Academy EFA en van de Raad van Advies van het Documentaire Instituut Amsterdam (DIA). Janneke Doolaard was de Nederlandse afgevaardigde als Producer on the Move tijdens het Cannes International Filmfestival 2016.


 

Highlights